Samenwerkingsverband ONZG

Woensdag 16 maart 2022
Nieuws:  Samenwerkingsverband ONZG
 
 

In maart 2020 werd de werkgroep oncologie van Fyne benaderd door het ONZG met de vraag of er interesse was om deel te nemen aan hun netwerk
ONZG staat voor Oncologie Netwerk Zuid Gelderland. Dit is een multidisciplinair oncologie-netwerk met als doel de oncologische zorg dicht bij huis te kunnen aanbieden. Oncologiepatiënten en hun naasten kunnen met hulpvragen op het gebied van oncologie via de website van ONZG de in oncologie gespecialiseerde zorgverleners vinden.
In overleg met de leden van de werkgroep oncologie van Fyne hebben we besloten om ons aan te sluiten om te kijken welke meerwaarde dit voor ons kan hebben , met name in de multidisciplinaire contacten en de contacten met verwijzers in een grotere regio.
Om kwaliteit naar verwijzers te waarborgen worden er door ONZG voor deelname per beroepsgroep flinke kwaliteitseisen gesteld .

Inmiddels heeft het ONZG hun folder en website uitgebreid met de regio “land van Cuijk en kop van Noord-Limburg” en zullen wij vanuit de werkgroep van Fyne proberen om ook andere disciplines uit onze regio te laten aansluiten. Wij hebben gemerkt dat tijd, kosten en kwaliteitseisen daarbij een belemmerende factor kunnen zijn.

De ONZG-website staat ook vermeld in de verwijsgids kanker van het IKNL en de ONZG staat ook vermeld in de flyer longkanker van het CWZ en op de website van het CWZ. Er zijn nog gesprekken gaande met het Radboudziekenhuis.

Verder zijn er samenwerkingen met:
Marikenhuis/ Helen Dowling Instituut/ Coach Connect bij kanker / Werk-Stapnu / Allerzorg Care for Cancer / herstel en Balans / tegenkracht/ ZinPlus.