Longfysiotherapie voor COVID-19 patiƫnten

Maandag 20 april 2020
De 1e  lijns longfysiotherapeuten die aangesloten zijn bij  FYNE (Fysiotherapeuten Netwerk Eerste Lijn Land van Cuijk en de kop van Noord-Limburg), de Coöperatie Fysiotherapeuten Nijmegen u.a. (CFN) en het COPD Netwerk Fysiotherapie Nijmegen e.o. hebben de krachten gebundeld om te komen tot een uniforme professionele zorgverlening voor mensen die na het doormaken van COVID-19 klachten blijven houden.       

Wij laten ons leiden door adviezen en richtlijnen, die gepubliceerd worden door ons Genootschap (KNGF), de Vereniging voor Hart, Vaat en Longen (VHVL) en het Chronisch ZorgNet. Daarnaast is er overleg met specialisten in fysiotherapeutische zorg van het Radboud UMC Dekkerswald over de meest recente ontwikkelingen.

Het is onze intentie om de beste keus te maken voor de te leveren zorg van onderstaande patiëntencategorieën:
  • patiënten die op de Intensive Care hebben gelegen
  • patiënten die in het ziekenhuis hebben gelegen
  • patiënten die thuis ziek zijn geweest
Door de onbekendheid van gezondheidsschade veroorzaakt door COVID-19 zal de keuze voor de beste zorg dagelijks bijgesteld moeten worden. 

Om een beroep te kunnen doen op alle 1e lijns zorgverleners die noodzakelijk kunnen zijn  bij de  behandeling van COVID-19 patiënten, heeft elke longfysiotherapeut een eigen netwerk van disciplines, om tot de beste keuze in de te leveren zorg te komen. 
Wij dragen op deze manier zorg voor een goede 1e lijns multidisciplinaire samenwerking.

De locaties waar de longfysiotherapeuten in de regio gevestigd zijn kunt u vinden op deze site onder Longfysiotherapeuten en op www.longfysionacorona.nl