Fysiotherapie bij kanker, blijf bewegen!

Maandag 23 april 2018

In Nederland krijgt 1 op de 3 mensen kanker, dat cijfer lijkt niet op korte termijn af te nemen. Wel is kanker steeds beter te genezen. Mensen met kanker blijven steeds langer leven. Kanker wordt steeds vaker een chronische ziekte in plaats van een dodelijke ziekte, waarbij bewegen erg belangrijk is om de kwaliteit van leven te verbeteren.

Als u te horen krijgt dat u kanker heeft staat het leven even stil. Ook al kent bijna iedereen wel iemand die met deze ziekte kampt, u gaat er niet vanuit dat het u zelf zal overkomen.

Dan komen de klachten als vermoeidheid, slechter functioneren, pijn en angst. Hierdoor kunt u problemen ondervinden in het uitvoeren van activiteiten in uw dagelijks leven of deelname op de arbeidsmarkt.

Blijf bewegen

Kanker heeft een grote impact op uw fysieke én mentale status. Heeft u weleens gedacht aan oncologische revalidatie als onderdeel van de oncologische zorg?
Zowel voor, tijdens als na de behandeling van mensen met kanker kan de gespecialiseerde fysiotherapeut verlichting bieden.

Blijven bewegen kan een groot deel van de mensen met kanker helpen om de gevolgen van de ziekte en de behandeling te beperken en zo de kwaliteit van leven en deelname aan het arbeidsproces te verbeteren.

Wanneer u behandeling krijgt voor kanker heeft u vaak te maken met ingrijpende behandelingen zoals chemotherapie, bestraling of een operatie. Deze behandelingsmethodes kunnen voor diverse klachten zorgen zoals krachtverlies, pijn en spanningsklachten. Een fysiotherapeut die is gespecialiseerd in oncologische klachten weet precies welke gevolgen kunnen ontstaan met kampen met kanker. Zij helpen u omgaan met deze ziekte en bieden u een behandeling op maat.

Fyne

Binnen Fyne bieden een aantal praktijken deze gespecialiseerde therapie aan. De fysiotherapeuten gespecialiseerd in oncologie en/ of oedeemtherapie hebben zich verenigd in het oncologie-netwerk. Mocht u meer willen weten over de fysiotherapeutische behandeling van de gevolgen van kanker op uw lichamelijk functioneren. Wilt u hulp bij de omgang met de ziekte kanker? Wilt u samen met de professionals de regie houden? Neem dan contact op met een gespecialiseerde oncologietherapeut of oedeemtherapeut bij www.Fyne.nl